Ένας φάκελος που περιείχε ύποπτη λευκή σκόνη εστάλη σήμερα στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Ισραήλ. Η ισραηλινή αστυνομία δεν έκανε καμία αναφορά για ύπαρξη θυμάτων.

«Ένας ύποπτος φάκελος έφτασε στην πρεσβεία της Τουρκίας, η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως και το περιεχόμενό του εξετάζεται», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Τρεις παρόμοιοι φάκελοι είχαν σταλεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Σουηδίας, αλλά η σκόνη που περιείχαν αποδείχθηκε ότι δεν ήταν επικίνδυνη, προσέθεσε.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, των άλλοτε στρατηγικών συμμάχων στην περιοχή, είναι τεταμένες μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού το χειμώνα του 2008-2009 στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς.

Οι σχέσεις τους υπέστησαν εξάλλου περαιτέρω πλήγμα μετά την έφοδο στις 31 Μαΐου ισραηλινών καταδρομέων στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Εννέα τούρκοι επιβαίνοντες σε ένα από τα πλοία του στολίσκου σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή.