Την τελευταία προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους καταβάλλουν σήμερα τα πολιτικά κόμματα στο Ισραήλ καθώς η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στην τελευταία ημέρα της.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει αύριο στις 07:00 ώρα Ελλάδος και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που σύμφωνα με το νόμο επιτρεπόταν να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι την περασμένη Παρασκευή, έδειξαν ότι σχεδόν το 20% του εκλογικού σώματος δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet μετέδωσε ότι υποψήφιοι και υποστηρικτές των κομμάτων έχουν βγει στους δρόμους ή χρησιμοποιούν το τηλέφωνο και το ίντερνετ σε μία προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων την τελευταία στιγμή.

Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, συγχωνευμένο πλέον με το ακροδεξιό και εθνικιστικό κόμμα Μπεϊτέινου, αναμένεται να αναδειχθεί ισχυρότερο κόμμα εξασφαλίζοντας περίπου 35 έδρες από τις 120 -πολύ λιγότερες απ’ ό,τι προβλεπόταν αρχικά- επιχειρεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι χρειάζεται ένα μεγάλο κυβερνών κόμμα για μία σταθερή διακυβέρνηση.

Η ηγέτης του Εργατικού κόμματος Σέλι Γιατσίμοβιτς σκοπεύει να περιοδεύσει με ειδικό λεωφορείο για να συγκεντρώσει ψήφους, ενώ ο πρώην δημοφιλής παρουσιαστής Γιαΐρ Λαπίντ θα ζητήσει τηλεφωνικώς από αναποφάσιστους να στηρίξουν το κεντροαριστερό του κόμμα Γιές Ατίντ.

Ο Ναφτάλι Μπένετ, ηγέτης του ακροδεξιού Jewish Home, που έχει παρουσιαστεί ως η έκπληξη των εκλογών και αναμένεται να τετραπλασιάσει την παρούσα εκπροσώπησή του των τριών εδρών, θα επιχειρήσει να προσελκύσει τους νεαρούς ψηφοφόρους και τους πολίτες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Απόψε το βράδυ, ο Μπένετ θα επισκεφθεί παμπ στο Τελ Αβίβ όπου θα μιλήσει σε πιθανούς ψηφοφόρους του, μετέδωσε το Ynet. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται αύριο στις 22:00 ώρα Ελλάδος, όταν θα ξεκινήσουν να μεταδίδουν τα exit polls οι τρεις ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.