Οι Κινέζοι είτε έχουν τρελαθεί εντελώς είτε είναι πολύ μπροστά. Τι άλλο να πει κανείς για έναν παιδικό σταθμό στην επαρχία Χενάν της Κίνας, όπου οι νηπιαγωγοί έβαλαν περίπου 100 παιδάκια 4 και 5 ετών να… παντρευτούν εικονικά μεταξύ τους.

Τα πιτσιρίκια κλήθηκαν αρχικά να… φλερτάρουν το ταίρι τους και να το δελεάσουν προσφέροντας λουλούδια, ζωγραφιές και σοκολάτες. Έπειτα, και αφού το «ταίρι» συμφώνησε, ακολούθησε η γαμήλια τελετή, όπου οι «γαμπροί» φόρεσαν κοστούμι και οι «νύφες» φόρεμα από τούλι. Αντάλλαξαν βέρες και… όρκους αιώνιας πίστης ενώπιον των νηπιαγωγών που έπαιξαν το ρόλο του «δημάρχου».

Ο γάμος συνοδεύεται και από μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα οποία οι μικροί μαθητές μαθαίνουν «πώς γεννιούνται τα παιδιά».

Οι διευθύντριες του παιδικού σταθμού είχαν αυτή την ιδέα προκειμένου να εξοικειωθούν τα παιδιά με την έννοια των σχέσεων. «Πρέπει από μικρά να καταλάβουν ότι οι σχέσεις είναι κάτι πολύ σοβαρό. Πρέπει να αντιμετωπίζουν υπεύθυνα τους ανθρώπους και να μην τους πληγώνουν με το παραμικρό».

Φυσικά, πριν από κάθε «γάμο» οι νηπιαγωγοί ζήτησαν τη γραπτή συγκατάθεση των γονιών των παιδιών. Μέχρι στιγμής η πρακτική έχει γίνει δεκτή με θετικό τρόπο από πολλούς γονείς, όμως υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για τα βλαστάρια τους να μάθουν για τις σχέσεις και τους μπελάδες τους!