Σύροι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 26 ανθρώπους, οι μισοί από τους οποίους ήταν παιδιά, σε ένα βομβαρδισμό περιοχών που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες στα περίχωρα της Δαμασκού.

Η εκστρατεία με τη χρήση πολεμικών αεροσκαφών, πυραύλων και πυροβολικού είναι η πιο βαριά αφότου οι αντάρτες κατέλαβαν μια βάση ελικοπτέρων και πυραύλων κοντά στη Δαμασκό πριν από δύο μήνες στο δρόμο προς το κύριο διεθνές αεροδρόμιο, πλησιάζοντας αργά αλλά σταθερά πιο κοντά προς τη Δαμασκό, δήλωσαν οι πηγές.

Πλάνα βίντεο έδειξαν γυναίκες να κλαίνε πάνω από διαμελισμένα πτώματα παιδιών διασκορπισμένων σε έναν αγρό στην Ανατολική Γούτα, κοντά σε αντιαεροπορική βάση στα όρια της πόλης Μουλέιχα, πέντε χιλιόμετρα ανατολικά της Δαμασκού.

Τα πλάνα τράβηξαν ακτιβιστές και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.
Η ακτιβίστρια Γιασμίν αλ-Σάμι, μιλώντας τηλεφωνικώς από τη Δαμασκό, είπε πως οικιστικές περιοχές γύρω από τη Μουλέιχα και στα εργατικά προάστια Χάζεχ, Κφαρ Μπάτνα και Ντούμα επλήγησαν σκληρά.

«Το καθεστώς έχει τρελαθεί σήμερα με τους βομβαρδισμούς. Τα πλάνα που έρχονται είναι σπαραχτικά. Μεταξύ των νεκρών είναι μια μητέρα, η Χέμπα αλ-Λάχαμ, και τα τρία παιδιά της που έπαιζαν σε ένα χωράφι στη Χάζεχ», δήλωσε.

Η Μουλέιχα είναι η τελευταία μεγάλη οχύρωση στην περιοχή ανατολικά της Δαμασκού που δεν έχει ακόμα πέσει στα χέρια των ανταρτών. Τα κύρια στρατεύματα και το προσωπικό ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που ανήκουν κυρίως στη μειονοτική σέχτα των Αλαουιτών, έχουν οχυρωθεί στην πρωτεύουσα.