Μια γιαγιά και τα πέντε ανήλικα εγγόνια της βούτηξαν στο νερό για να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένος ο φόβος και η απόγνωση.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα τα μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να παραμείνουν μέσα στο νερό, κάτω από μια προβλήτα για περισσότερες από δύο ώρες, καθώς οι τεράστιες φλόγες που κατακαίνε την αυστραλιανή ύπαιθρο συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο στην πόλη τους.

Το σπίτι της Tammy και του Tim Holmes καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι παππούδες οδήγησαν τα εγγόνια τους στο μοναδικό σημείο που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να γλυτώσουν από τις φλόγες.

Η φωτιά «έπιασε» και την ξύλινη προβλήτα και ο κ. Holmes προσπαθούσε να ρίχνει νερό από τη θάλασσα για να τη σβήσει.

Τελικά 2,5 ώρες μετά τους εντόπισε μια λέμβος, η οποία τους παρέλαβε και τους οδήγησε σε ξενοδοχείο, μακριά από το πεδίο της πυρκαγιάς.

Η μητέρα των παιδιών, Bonnie Walker, όλο αυτό το διάστημα πίστευε ότι η οικογένειά της είχε χαθεί. Η νεαρή μητέρα είχε αφήσει τη 2 ετών Charlotte, την 4 ετών Esther, τον 6 ετών Caleb, τον 9χρονο Liam και την 11χρονη Matilda στους παππούδες τους καθώς εκείνη έπρεπε να πάει σε μια κηδεία.

«Περιμέναμε με αγωνία πάνω από το τηλέφωνο. Τελικά λάβαμε ένα μήνυμα στις 3 και μισή από τους γονείς μας ότι είχαν εκκενώσει το σπίτι, ότι ήταν περικυκλωμένοι από φλόγες και αν μπορούσαμε να προσευχηθούμε γι αυτούς. Δεν ήθελα να χάσω τους γονείς και τα παιδιά μου» είπε η ίδια.

Ο 62χρονος παππούς δεν κατάφερε να σώσει το σπίτι που είχε χτίσει ο ίδιος με κόπο πολλών χρόνων, παρότι στο σημείο έφτασαν και τρία οχήματα της πυροσβεστικής. «Κοίταξα τους πυροσβέστες και τους είπα ότι έπρεπε να πάω στην Tammy και τα παιδιά. Για τις επόμενες δύο ώρες περιμέναμε κάτω από την προβλήτα. Η ατμόσφαιρα γύρω μας ήταν αποπνικτική. Φλόγες, καπνός, στάχτη και ελάχιστο οξυγόνο. Υπήρχαν στιγμές που μπαίναμε πιο βαθιά στο νερό, γιατί προς τα έξω ήταν πολύ ζεστό» είπε ο ίδιος.