Οι παρακάτω φωτογραφίες δίνουν μια εικόνα από τη ζωή στη Βόρεια Κορέα, υπό την ηγεσία του 29χρονου Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Οι φωτογράφοι, που τράβηξαν τις εικόνες υπό την επιτήρηση των βορειοκορεατικών αρχών θέλουν να δείξουν τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη χώρα.

Από τη μία απεικονίζονται τα πυροτεχνήματα και οι εκδηλώσεις εορτασμού του νέου έτους στην Πιονγκγιάνγκ και από την άλλη η σκληρή δουλειά στα ναυπηγεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε την πρώτη ημέρα του 2013 να τεθεί τέρμα στην αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα και να υπάρξει μια ριζική στροφή που θα επιτρέψει την ανάδυση ενός «οικονομικού γίγαντα», στο πρώτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα βορειοκορεάτη ηγέτη τα τελευταία 19 χρόνια.

Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την εκλογή στην προεδρία της Νότιας Κορέας της Παρκ Γκέουν-Χίε, του συντηρητικού κόμματος, κι ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ μετά την πετυχημένη εκτόξευση ενός μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου Unha-3.