Έκκληση -οικονομικής, κυρίως- συνδρομής, που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει το κύμα των προσφύγων από τη Συρία, απευθύνει ο Λίβανος, με την πολυκομματική κυβέρνησή του, την ίδια ώρα, να εμφανίζεται διχασμένη για την εμφύλια σύγκρουση στην γείτονα χώρα, η οποία παραδοσιακά έχει μεγάλη επιρροή στην Βηρυτό.
Το υπουργικό συμβούλιο του Λιβάνου δεσμεύθηκε «να προστρέξει στις δωρήτριες χώρες για να χορηγήσουν τις υπεσχημένες χρηματοδοτήσεις στον Λίβανο και να δρομολογήσουν μία διπλωματική εκστρατεία προκειμένου να παρακινηθούν οι αραβικές χώρες και οι φίλοι της Βηρυτού να επιμερισθούν το φορτίο, τόσο οικονομικά, όσο και επιμελητειακά», υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει τον Αραβικό Σύνδεσμο και άλλους διεθνείς οργανισμούς να συνεδριάσουν εκτάκτως προκειμένου να τους εξηγήσουμε την κατάσταση των προσφύγων», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου του Λιβάνου όπου, από την έναρξη της κρίσης στη Δαμασκό, έχουν βρει καταφύγιο περίπου 125.000 Σύριοι.
Ορισμένα μέλη της κυβέρνησης ζήτησαν να κλείσουν τα σύνορα απ’ όπου συνεχίζεται η εισροή προσφύγων στη χώρα, η παρουσία των οποίων έχει προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και βλάπτει επίσης την εύθραυστη πολιτική ισορροπία στον Λίβανο, ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από πολλούς κυβερνητικούς εταίρους.
Έντονες αντιρρήσεις προέβαλαν οι υπουργοί που εκπροσωπούν το Ελεύθερο Πατριωτικό Ρεύμα (CPL) του χριστιανού Μισέλ Αούν, που συνεργάζεται με την ισλαμιστική Χεζμπολάχ, η οποία πρόσκειται φιλικά στην κυβέρνηση της Δαμασκού.