Το Σάββατο θα μεταβεί στη Μόσχα ο ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι για συνομιλίες με το ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια προσπάθεια τερματισμού της συριακής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρώσου υπουργού.

Η επίσκεψη του Μπραχίμι πραγματοποιείται μετά από το αίτημα του ίδιου, μετά την πολυήμερη επίσκεψή του στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι υπάρχει αμερικανο-ρωσικό σχέδιο για την διευθέτηση της κρίσης στη Συρία. «Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν αποτελεί θέμα συζήτησης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Le Figaro» ανέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία που θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και για τη διατήρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ μέχρι το τέλος της θητείας του το 2014, χωρίς να έχει το δικαίωμα να επανεκλεγεί.