«Οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πάπας για τα σκάνδαλα παιδεραστίας στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ανέντιμες και κάνουν περισσότερο κακό απ’ ότι καλό», δήλωσε μέλος του διεθνούς δικτύου των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς (SNAP).

«Είναι ανέντιμο να λες ότι οι αρχές της Εκκλησίας ήταν αργές και δεν επέδειξαν επαγρύπνηση όσον αφορά πράξεις παιδεραστίας», δήλωσε η Ζοέλ Καστέξ, μέλος του δικτύου SNAP το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ. «Αντιθέτως, ήταν γρήγορες και επαγρυπνούσαν, αλλά για να κρύψουν και όχι για να προλάβουν αυτές τις τρομερές ενέργειες», πρόσθεσε.

«Η μόνη πρόοδος που έκανε το Βατικανό όσον αφορά την παιδεραστία ήταν τόσο λίγη που είναι ουσιαστικά ασήμαντη», σημείωσε.

Ο ποντίφικας παραδέχθηκε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στη Βρετανία, πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν επέδειξε επαρκή επαγρύπνηση όσον αφορά στα σκάνδαλα παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονται ιερείς και προσέθεσε πως οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών ήταν γι’ αυτόν ένα σοκ.