Ο τυχερός που θα καταφέρει να μαντέψει τους 6 αριθμούς, που θα κληρωθούν αύριο βράδυ θα βάλει στην τσέπη του 137,9 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση δε που θα σημειωθεί τζακ ποτ, το Σάββατο στην κλήρωση του Superenalotto στην Ιταλία το ποσό αυτό θα αγγίξει τα 139,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα δε με μαθηματικούς υπολογισμούς, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξει νικητής, τότε, με την κλήρωση της 28ης Σεπτεμβρίου, θα καταρριφθεί «το ρεκόρ των ρεκόρ». Τα 147,8 εκατ. ευρώ που κερδήθηκαν στην πόλη Μάσσα Καρράρα, κοντά στην Μπολόνια, στις 22 Αυγούστου του 2009.

Το πάθος των Ιταλών για το συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι, μπορεί, άλλωστε να διαπιστωθεί και μέσω των νέων τεχνολογιών.

Η σελίδα του Superenalotto στο Facebook, μετρά 445.000 εγγεγραμμένους «υποστηρικτές». Η προσωπική σελίδα του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει 226.000 μέλη.

Η προσέλευση παικτών κάθε ηλικίας, στα πρακτορεία, τους τελευταίους τρεις μήνες αυξάνεται συνεχώς, καθώς οι «ορφανές κληρώσεις» ξεπέρασαν τις ενενήντα.

Στη Νάπολη πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα μηνύματα και το περιεχόμενο των ονείρων, για να καταλάβουν πως θα μπορούσαν να συνθέσουν τη μοναδική, τυχερή εξάδα. Στη Ρώμη, δε λείπουν εκείνοι που συνδέουν τα νούμερα του δελτίο του Superenalotto με τα αποτελέσματα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, που μόλις ξεκίνησε και με τον αριθμό της φανέλας του πιο αγαπημένου τους παίκτη.

Αλλά και στον πιο αποστασιοποιημένο και «ορθολογικό» ιταλικό Βορρά, χιλιάδες δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επωφελούνται της καθιερωμένης παύσης, την ώρα του γεύματος, για να δοκιμάσουν την τύχη τους στο πλησιέστερο πρακτορείο ή στα εξουσιοδοτημένα καπνοπωλεία, όπου, κατά παράδοση, μπορεί κανείς να παίξει το δελτίο του.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι κληρώσεις ευνοούν, συνήθως, τις μικρές πόλεις της επαρχίας. Δε λείπουν, κατά συνέπεια και οι Ιταλοί που ή επωφελούνται του Σαββατοκύριακου για να επισκεφθούν νέες περιοχές και κωμοπόλεις και να παίξουν στο Superenalotto ή ζητούν σε συγγενείς που ζουν σε θέρετρα, ορεινές περιοχές, μικρά νησιά, να συμπληρώσουν δελτία, «εξ αποστάσεως».

Πρόκειται όντως, για μια «νέα, μαζική, σύγχρονη ιεροτελεστία», όπως σημειώνουν όλο και περισσότεροι σχολιαστές.