Η 14η Φεβρουαρίου 1929, η ημέρα που οι Αμερικανοί γιόρταζαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σημαδεύτηκε από το μακελειό σε μια αποθήκη του Λίνκολν Παρκ, στη βόρεια πλευρά του Σικάγου.

Αυτή τη μέρα διάλεξε o Αλ Καπόνε, επικεφαλής της Ιταλοαμερικανικής μαφίας, για να εξοντώσει όλη την συμμορία του αντιπάλου του Τζωρτζ «Μπαγκς» Μοράν και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στην διακίνηση παρανόμου αλκοόλ στο Σικάγο, στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Ο Βιτσέντζο Τζιμπάλντι, το πρωτοπαλίκαρο του Καπόνε, γνωστό και ως «πολυβόλο», έβαλε μπρος το σχέδιο εξόντωσης. Τρία μέλη της συμμορίας Καπόνε θα μεταμφιέζονταν σε αστυνομικούς, θα έφταναν στο σημείο συνάντησης με οχήματα που έμοιαζαν με περιπολικά, συνοδεία άλλων δύο αντρών, ντυμένων με πολιτικά ρούχα.

Η ενέδρα είχε στηθεί καλά και οι άνδρες του Καπόνε είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία μιας αποθήκης στο βόρειο Σικάγο, όπου ήταν ο τόπος συνάντησης.

Όταν εμφανίστηκε ένας άνδρας που έμοιαζε με τον Μοράν και μπήκε στην αποθήκη για να ολοκληρώσει την συμφωνία με το παράνομο αλκοόλ, οι τρεις «αστυνομικοί» εισέβαλαν στο χώρο και γάζωσαν τα επτά άτομα που ήταν μέσα.

Ο Μοράν σώθηκε καθώς είχε αργήσει στο ραντεβού και όταν έφτασε είδε τους «αστυνομικούς» και έγινε καπνός.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου.