Την Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ενώ θα συνεδριάσουν τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας πριν από το δείπνο τους σε πλοίο του Ναυτικού στις όχθες του ποταμού Πότομακ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζέοφ Μορέλ.

Συνολικά, οι δύο υπουργοί Άμυνας θα συνομιλήσουν για τουλάχιστον πέντε ώρες, ένα χρονικό διάστημα «ασυνήθιστα μεγάλο για την επίσκεψη κάθε αξιωματούχου», σύμφωνα με τον Αμερικανό εκπρόσωπο.

Πριν από την επίσκεψη του Ανατόλι Σερντιούκοφ στην Ουάσιγκτον, ο Ρόμπερτ Γκέιτς είχε μιλήσει το ρωσικό πρακτορείο Interfax , τονίζοντας ότι τα ρωσικά σχέδια για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων δεν απειλούν τις ΗΠΑ.

«Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της νέας συνθήκης START είναι απολύτως νόμιμα. Θα έχουμε τα δικά μας προγράμματα εκσυγχρονισμού. Δεν θεωρώ την Ρωσία ως μία απειλή. Θεωρώ τις σημερινές ρωσο-αμερικανικές σχέσεις ως αυτές μεταξύ δύο κανονικών κρατών» δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκέιτς.