Τη νίκη του Ζαν-Φρανσουά Κοπέ επί του Φρανσουά Φιγιόν για την Προεδρία του κόμματος UMP επιβεβαίωσε η επιτροπή προσφυγών του συντηρητικού κόμματος στη Γαλλία. Ο Φρανσουά Φιγιόν προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί την ετυμηγορία αυτού του θεσμικού οργάνου υπέρ του αντιπάλου του.

Η απόφαση της Επιτροπής αναφέρει ένα προβάδισμα σχεδόν 1.000 ψήφων για τον Κοπέ, έναντι 98 κατά την ανακήρυξη των πρώτων αποτελεσμάτων, στις 19 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή, αν και θέτει τέρμα στη διαδικασία της εσωτερικής καταμέτρησης, δεν σημαίνει ότι θέτει και τέρμα στο «έπος» που διχάζει εδώ και οκτώ ημέρες το κύριο κόμμα της δεξιάς αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος είχε γεύμα με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητήσει την κατάσχεση, ως προληπτικό μέτρο, των δεδομένων της αμφιλεγόμενης ψηφοφορίας «για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα αποτελέσματα».

Σε δήλωσή του, ο Κοπέ απευθύνει έκκληση «για να επιλεγεί η συγγνώμη και όχι ο διχασμός» εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιβεβαίωση της νίκης του.