Τρία άτομα κατηγορούνται για τον θάνατο ενός 7χρονου αγοριού από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, που τιμωρήθηκε επειδή δεν ήξερε στίχους της Βίβλου.

Ο Timothy Hauschultz, η σύζυγός του Tina Hauschultz και ο 15χρονος γιος τους Damian Hauschultz κατηγορούνται από κοινού για τη δολοφονία του Ethan Hauschultz. Ο μικρός Ethan πέθανε τον Απρίλιο του 2018 από υποθερμία και από τραύματα που προκλήθηκαν με αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι, το στήθος και την κοιλιά.

Όπως αναφέρει το newsweek.com, ο Timothy Hauschultz διώκεται για το κακούργημα της δολοφονίας και της συνέργειας σε αμέλεια παιδιού, καθώς και για άλλες τέσσερις κατηγορίες. Η Tina Hauschultz κατηγορείται ότι απέτυχε να αποτρέψει τη σωματική βλάβη και για συνέργεια από πρόθεση στην αμέλεια του παιδιού. Ο γιος τους Damian κατηγορείται για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού με ενδεχόμενο δόλο και βαρύνεται και με έξι ακόμη κατηγορίες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Timothy και η Tina Hauschultz είχαν οριστεί από το δικαστήριο ως κηδεμόνες του Ethan και των δύο αδελφών του. Άγνωστο παραμένει αν και με ποιον τρόπο το ζευγάρι συνδέεται με τα παιδιά.

Ο άντρας κατηγορείται ότι υπέβαλε το αγοράκι σε αρρωστημένες τιμωρίες, βάζοντάς το για παράδειγμα να κρατά επί δύο ώρες καθημερινά, για μία εβδομάδα, ένα μεγάλο κούτσουρο βάρους 20 κιλών. Οι εν λόγω τιμωρίες επιβάλλονταν στον μικρό Ethan για διάφορα ασήμαντα «παραπτώματα», όπως το να μην θυμάται να απαγγείλει απ’ έξω εδάφια από τη Βίβλο που τον ανάγκαζαν να απομνημονεύσει.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Manitowoc ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ethan εκτελούσε την τιμωρία που του επέβαλε ο Timothy, η οποία απαιτούσε από το παιδί να κουβαλάει ένα βαρύ ξύλο, που ζύγιζε περίπου τα 2/3 του σωματικού του βάρους, ενώ τον παρακολουθούσε ο 15χρονος γιος του Timothy».

Σύμφωνα με ιατρική εξέταση, το παιδί έφερε τραύματα στο σώμα του, όπως αυτό στο κεφάλι, στην κοιλιά και στο στήθος αλλά και σπασμένο πλευρό. Οι συγκεκριμένοι τραυματισμοί ανταποκρίνονται στην κατάθεση του Damian στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία θεωρεί ότι χτύπησε τον Ethan 100 φορές. Επίσης φέρεται να χτύπησε τον δίδυμο αδελφό του 7χρονου.

«Μέσα σε 1 ή 1,5 ώρα, ο 15χρονος χτύπησε, κλώτσησε και κέντρισε τον Ethan πολλές φορές. Επανειλημμένα τον έσπρωξε στο έδαφος και κύλισε πάνω στο στήθος του το βαρύ κούτσουρο. Στεκόταν πάνω στο κορμί του και στο κεφάλι του ενώ ο Ethan είχε το κεφάλι του μέσα σε λακούβα με νερό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Damian επίσης παραδέχθηκε στις Αρχές ότι κάλυψε τον Ethan με χιόνι, βάζοντάς τον «στο δικό του μικρό φέρετρο από χιόνι».

Η δίκη των τριών κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα.