Κατοικίες και άλλα κτίρια στα οποία κατοικούν ή τα χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι μαχητές στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν στη Λωρίδα της Γάζας μπήκαν στο στόχαστρο του Ισραήλ σήμερα Δευτέρα, καθώς ο απολογισμός των έξι ημερών αεροπορικών βομβαρδισμών και επιθέσεων με ρουκέτες ξεπέρασε τους 100 νεκρούς.

Αυτόπτες μάρτυρες στη Γάζα ανέφεραν ότι σπίτια μαχητών της Χαμάς επλήγησαν στις επιθέσεις, ενώ το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό άρχισαν να στοχοθετούν κατοικίες ηγέτες της Χαμάς και κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κέντρα διοίκησης και αποθήκες οπλισμού.

Ως χθες, η μεγάλη πλειονότητα των στόχων των εκατοντάδων βομβαρδισμών που είχε κάνει το Ισραήλ ήταν σημεία από όπου Παλαιστίνιοι εκτόξευαν ρουκέτες.

Χθες,ο απολογισμός των νεκρών μόνο στην παλαιστινιακή πλευρά έφθασε τους 101 νεκρούς, ενώ τουλάχιστον 900 άνθρωποι ακόμα έχουν τραυματιστεί. Οι νεκροί Ισραηλινοί είναι τρεις, ενώ περίπου 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο ισραηλινό έδαφος από τις ρουκέτες που εκτοξεύουν παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις. Η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ ανακοίνωσε ότι περιθάλπει τουλάχιστον 200 Ισραηλινούς που έχουν τραυματιστεί ή υποστεί σοκ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, έχει ήδη παρατάξει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων και έχει επιστρατεύσει τουλάχιστον 40.000 εφέδρους από την έναρξη των επιχειρήσεων την προηγούμενη βδομάδα, διεμήνυσε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση, αν και σημείωσε πως θα προτιμούσε να υπάρξει εκεχειρία και το θέμα να επιλυθεί μέσω διπλωματίας.