Οι αρχιτέκτονες έχουν πολλές τρελές ιδέες, αλλά πολλές φορές, δεν υπάρχουν ανάλογα «τρελοί» πελάτες για να αγκαλιάσουν τις ιδέες και να συμφωνήσουν στην υλοποίησή τους. Όταν όμως, ο πελάτης συμφωνεί, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα κτίριο που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Κάποια θεωρούνται αριστουργήματα και κάποια άλλα, απλώς κερδίζουν το βλέμμα με την κακογουστιά τους.

Ιδού, τα κτίρια που… δεν θυμίζουν άλλα κτίρια!

Ξενοδοχείο Ρυού-Γκυόνγκ – Βόρεια Κορέα

Το ξενοδοχείο -φάντασμα της Πιονγκ Γιανγκ είχε μείνει ημιτελές για πολλά χρόνια, αλλά θα ανοίξει τις πύλες του μέσα στο 2013. Το κτίριο έχει 105 ορόφους, μοιάζει με πύραυλο που έχει εκτοξευθεί και θα είναι το μοναδικό πολυτελές ξενοδοχείο της Βόρειας Κορέας.

Πλανητάριο Ίντιρα Γκάντι – Ινδία

Το Πλανητάριο δεν θα μπορούσε να είχε πιο προφανή εμφάνιση. Βρίσκεται στην Ινδία και χτίστηκε το 2003. Σαν να μην έφθανε η γενικότερη κακογουστιά, το πλανητάριο έχει και μία ανακρίβεια: έχει πέντε δακτυλίους, αντί για επτά που έχει ο Κρόνος.

Κτίριο εθνικής υπηρεσίας αλιείας – Ινδία

Άλλο ένα αρχιτεκτονικό έκτρωμα που βρίσκεται στην Ινδία. Το βράδυ, φωτίζεται με μπλε και μωβ προβολείς.

Κτίριο Τσανγκ – Ταϊλάνδη

Τσανγκ για ταϊλανδέζικα σημαίνει ελέφαντας. Το κτίριο-ελέφαντας, λοιπόν, στεγάζει γραφεία και πολυτελή διαμερίσματα στην Μπανκόγκ.

Γραφεία Aldar Properties – Άμπου Ντάμπι

Ο πρώτος στρογγυλός ουρανοξύστης του κόσμου, φιλοξενεί γραφεία, καφέ και γυμναστήρια.

Γραφεία Longaberger Basket Company – Οχάιο (ΗΠΑ)

Η εταιρία είναι πολύ περήφανη για τα καλάθια που κατασκευάζει. Επομένως, το κτίριο των γραφείων της δεν θα μπορούσε να έχει άλλο σχήμα. Ή μήπως θα μπορούσε;

Ξενοδοχείο Τιανζί – Κίνα

Στην πρόσοψη του κτιρίου εικονίζονται οι θεοί της αφθονίας, της μακροζωίας και της τύχης. Καλόγουστο δεν το λες, αλλά έχει ένα φολκλορικό ενδιαφέρον.

Η Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας

Το κτίριο είναι χτισμένο σε σχήμα διαμαντιού και το βράδυ φωτίζεται από χιλιάδες λαμπάκια LED.

Πύργος Φανγκ-Γιουάνγκ – Κίνα

Αυτό το κτίριο θυμίζει τα αρχαία κινέζικα νομίσματα που φέρνουν τύχη. Ας έχει τουλάχιστον τύχη το κτίριο, γιατί από εμφάνιση…

Το Μουσείο ροκ μουσικής στο Σιάτλ – ΗΠΑ

Δημιούργημα του διάσημου αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, το μουσείο δεν έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, αλλά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.