Οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις με τους αντάρτες των Farc, οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν ένα χωριό στη νοτιοδυτική Κολομβία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία και το υπουργείο Άμυνας εξέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής ένα νεότερο απολογισμό, ο οποίος κάνει λόγο για οκτώ αστυνομικούς νεκρούς και τέσσερις τραυματίες και διευκρινίζει πως δύο πολίτες φέρονται ως αγνοούμενοι.

Μειώνεται έτσι ο προηγούμενος απολογισμός που έκανε λόγο για δέκα αστυνομικούς νεκρούς, τον οποίο είχε δώσει ο δήμαρχος της πόλης όπου συνέβησαν οι συγκρούσεις, του Σαν Μιγκέλ στο νοτιοδυτικό διαμέρισμα Πουτουμάγιο.

Οι μαχητές των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc) επιχείρησαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή να καταλάβουν το χωριό, προτού έρθουν αντιμέτωποι για πολλές ώρες, περιλαμβανομένου και του πρωινού της Παρασκευής, με τις δυνάμεις της τάξης.

Σύμφωνα με τον «υπερασπιστή του λαού», υπεύθυνο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Κολομβιανό Βολμάρ Πέρες Ορτίς, υποχωρώντας οι αντάρτες ναρκοθέτησαν τους αγρούς γύρω από το χωριό, που βρίσκεται σε μία περιοχή όπου εντόπισαν επίσης την παρουσία παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Ο κολομβιανός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέπτυξε μαχητικά αεροσκάφη προς υποστήριξη της αστυνομίας.