Μια μικρή βοήθεια για να προετοιμαστεί χρειάστηκε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Ο Μόρισον είναι ο πέμπτος πρωθυπουργός της χώρας της Ωκεανίας από το 2013 και πιθανόν να συγχωρήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο για το μικρό σκονάκι της, που είχε στόχο να ενημερωθεί καλύτερα για εκείνον πριν να ξεκινήσει η μεταξύ τους συνάντηση.

Όπως αναφέρει το BBC, όταν οι δύο ηγέτες βρέθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου G20, οι κάμερες «συνέλαβαν» τη Μέρκελ να διαβάζει ένα ενημερωτικό σημείωμα για τον Μόρισον, το οποίο μάλιστα είχε και τη φωτογραφία του.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο διασκέδασε αυτούς που το παρακολούθησαν, ενώ η κυβέρνηση της Αυστραλίας αρνήθηκε ότι προκάλεσε κάποια αμηχανία και κάποια «παρεξήγηση» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Το επιτελείο της Άνγκελα Μέρκελ χωρίς αμφιβολία προσπαθούσε απλώς να διασφαλίσει ότι η καγκελάριος θα ενημερωνόταν καταλλήλως» ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας, Σάιμον Μπέρμιγχαμ. Μάλιστα τόνισε ότι είθισται τέτοιου είδους ενημερωτικά βιογραφικά σημειώματα να συνοδεύονται από φωτογραφία.

Ωστόσο το γεγονός προκάλεσε κάποια αμηχανία.

«Ποιος είναι αυτός; Οι Αυστραλοί μπορούν πιθανόν να συμμεριστούν τη δύσκολη θέση της Άνγκελα Μέρκελ», έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα The Sydney Morning Herald.

Η Αυστραλία είχε έξι πρωθυπουργούς από τη στιγμή που η Μέρκελ ανέλαβε την εξουσία στη Γερμανία το 2005. Έχει συναντήσει τουλάχιστον πέντε από αυτούς.

Ο Μόρισον ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Αύγουστο, αφού ο προκάτοχός του, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από εσωκομματικούς αντιπάλους του.

Εκτός όμως από τη Γερμανίδα καγκελάριο, και ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τον Μόρισον για την αλλαγή στην ηγεσία, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, κατά τη Σύνοδο των G20.