Φραστική επίθεση εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατηγορώντας τον αμερικανό πρόεδρο ότι «υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα όμως “καταδιώκει” την οργάνωσή του επειδή διαρρέει διπλωματικά τηλεγραφήματα».

Ο Ασάνζ, βρέθηκε σε εκδήλωση, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ειρωνεύτηκε τον Ομπάμα επειδή υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου στον αραβικό κόσμο κατά την ομιλία που εκφώνησε την Τρίτη στον ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας τη δική του εμπειρία ως απόδειξη ότι ο Ομπάμα «έχει κάνει περισσότερα για να ποινικοποιήσει την ελευθερία του λόγου απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ».

«Πρέπει να εξεπλάγησαν οι αιγύπτιοι έφηβοι που έπλεναν τα μάτια τους από τα αμερικανικά δακρυγόνα (στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης) όταν άκουσαν ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αλλαγή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Ασάνζ.

«Είναι καιρός ο πρόεδρος Ομπάμα να κρατήσει το λόγο του. . . και οι ΗΠΑ να σταματήσουν να καταδιώκουν το WikiLeaks», τόνισε.