«Λίγο υπερβολική» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού της Τυνησίας Ελίες Φαχφάχ την απόφαση της Ουάσινγκτον να απομακρύνει το μη απαραίτητο προσωπικό της από τη χώρα, μετά την επίθεση την Παρασκευή εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα, με αφορμή την προβολή αντι-ισλαμικής ταινίας.

«Η αντίδραση αυτή είναι λίγο υπερβολική» τόνισε ο Φαχφάχ στον ραδιοφωνικό σταθμό RFI. Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε πως οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας αιφνιδιάστηκαν από το μέγεθος της επίθεσης, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους τέσσερις διαδηλωτές.

«Υπήρξε κακή διαχείριση της κατάστασης, οι δυνάμεις ασφαλείας υπερφαλαγγίσθηκαν, ενώ ήταν ένα γεγονός που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Σεβόμαστε την απόφαση” των ΗΠΑ και θα “κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του. Δεν συμμεριζόμαστε αυτή την εκτίμηση των γεγονότων», δήλωσε και διευκρίνισε πως τρία από τα θύματα χτυπήθηκαν από σφαίρες.

«Κατανοώ την ανησυχία των Δυτικών για την έξαρση της βίας, όμως η κατάσταση “είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτή που μπορούν να αντιληφθούν στο εξωτερικό», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η Τυνησία είναι γνωστή για την μετριοπάθεια και την ανεξιθρησκία. «Δεν μπορούμε να βάλουμε όλους τους μουσουλμάνους στο ίδιο καλάθι. Αυτοί που είναι βίαιοι αποτελούν τη μειοψηφία» πρόσθεσε.