Οι υπηρεσίες υγείας της Κίνας θα ερευνήσουν αναφορές περί δοκιμής γενετικά μεταλλαγμένου ρυζιού σε παιδιά στη χώρα, στο πλαίσιο σινο-αμερικανικού ερευνητικού σχεδίου, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ένας Κινέζος ερευνητής τέθηκε σε διαθεσιμότητά από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών.
Στην Κίνα παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες γενετικά μεταλλαγμένου βαμβακιού στον κόσμο, ενώ η χώρα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας. Το Πεκίνο έχει ήδη εγκρίνει τις οικιακές καλλιέργειες γενετικά μεταλλαγμένου ρυζιού, ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό στην εισαγωγή της τεχνολογίας σε εμπορική βάση με φόντο τις ανησυχίες της κοινής γνώμης για την ασφάλεια των τροφίμων.
Η έρευνα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων άρχισε έπειτα από μία αναφορά, τον περασμένο μήνα, της Greenpeace, πως μία έρευνα με τη στήριξη του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας χρησιμοποίησε 24 Κινεζάκια μεταξύ 6 και 8 ετών για να δοκιμάσει το τροποποιημένο «χρυσό» ρύζι.
Το είδος αυτό του ρυζιού περιέχει βήτα-καροτένη κι έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης βιταμίνης Α.