Ο δικηγόρος του ιρακινού, πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Ταρέκ Αζίζ, Μπαντίχ Αρεφ, δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως η ιρακινή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της ηλικίας 74 χρόνων Ταρέκ Αζίζ, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του. Ωστόσο στενός συνεργάτης του ιρακινού πρωθυπουργού, Νούρι αλ Μαλίκι, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχετική απόφαση.

Ο κ. Αρεφ δε θέλησε να κατονομάσει το δικό του συνομιλητή. Τόνισε, ωστόσο, ότι η ιρακινή κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει τη γνώμη του προέδρου του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί για την απόφαση αυτή.

Ο γιος του Ταρέκ Αζίζ, δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει καμία ένδειξη σχετικά με μια επικείμενη απελευθέρωση του πατέρα του. «Κατά τη γνώμη μου οι ιρακινές αρχές επιθυμούν ο πατέρας μου να πεθάνει στη φυλακή, επειδή γνωρίζουν ότι πεθαίνει», δήλωσε ο Ζιάντ Αζίζ.

«Εάν η ιρακινή κυβέρνηση ανησυχούσε πραγματικά για την υγεία του πατέρα μου, θα του παρείχε την αναγκαία ιατρική περίθαλψη», τόνισε. «Ο πατέρας μου πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Το να τον κρατούν έτσι στην φυλακή χωρίς να νοσηλεύεται είναι αντίθετο προς όλους τους κανόνες» συμπλήρωσε.
Ο Ταρέκ Αζίζ καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για την υπόθεση της εκτέλεσης 42 εμπόρων το 1992, επειδή είχαν αυξήσει τιμές καταναλωτικών προϊόντων, όταν ήδη το Ιράκ είχε καταδικαστεί σε κυρώσεις από τον ΟΗΕ.