Το σχέδιο του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για έργα υποδομών ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, το 2011, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Ομπάμα αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, στο Μιλγουόκι, τις προτάσεις για πρόσθετες δαπάνες για έργα σε δρόμους, σιδηροδρομικά δίκτυα και αεροδρόμια.

Το σχέδιο αυτό είναι μία από τις οικονομικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα ο Ομπάμα για να ενισχύσει την αγορά εργασίας και να περιορίσει τις αναμενόμενες απώλειες του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Κυβερνητικός αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι τα σχέδια για έργα υποδομών δεν θα επιταχύνουν άμεσα τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά επισήμανε ότι από το 2011 θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει επίσης ότι με τα νέα μέτρα Ομπάμα δεν επιβαρύνεται το δημόσιο έλλειμμα, κάτι που αποτελεί κλειδί για τους ψηφοφόρους, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.