Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο για μια σοβαρή επέμβαση στο κεφάλι, ο 8χρονος Jackson McKie ζήτησε από τον νευροχειρούργο που τον κουράρει από βρέφος μια τεράστια χάρη: να χειρουργήσει το αγαπημένο του λούτρινο αρκουδάκι που είχε ένα σκίσιμο κάτω από τη μασχάλη.

«Πώς θα μπορούσα να πω όχι;» ήταν η απάντηση του Dr Daniel McNeely που δημοσίευσε φωτογραφίες από τη… λεπτή χειρουργική επέμβαση που έκανε στο αρκουδάκι στο twitter.

Και αφού η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία ήταν η σειρά του 8χρονου να χειρουργηθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί. Συγκεκριμένα, ο μικρός πάσχει από υδροκεφαλία – μια παθολογική κατάσταση που δημιουργείται από αύξηση του όγκου του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ) εντός του κοιλιακού συστήματος του εγκεφάλου.

Η επέμβαση έγινε στο ιατρικό κέντρο IWK του Halifax, πήγε καλά και ο 8χρονος Jackson βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης έχοντας πάντα στο πλευρό του το αγαπημένο του αρκουδάκι.

«Ήταν τόσο περήφανος που είχε δίπλα του στο κρεβάτι του νοσοκομείου το αρκουδάκι του», ανέφερε ο πατέρας του μικρού, Rick McKie στο CBC, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Καναδού νευροχειρούργου που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε ο μικρός να χαλαρώσει και να αισθανθεί άνετα σε αυτή τη δύσκολη και συνάμα τρομακτική στιγμή.