Ο οικολόγος δήμαρχος μιας τουριστικής πόλης κοντά στο Σαλέρνο, ο οποίος είχε αντιτεθεί στις παράνομες οικοδομές, δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου σε ενέδρα παρόμοια με αυτήν που συνηθίζει η τοπική μαφία, Καμόρα, ανέφεραν οι αρχές.

Η σορός του Άντζελο Βασάλο, του δημάρχου της Πολίκα, που βρίσκεται στα νότια του Σαλέρνο ανακαλύφθηκε από τον αδελφό του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο 57χρονος Βασάλο πυροβολήθηκε την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του χθες νωρίς το βράδυ. Ένα ή περισσότερα άτομα πλησίασαν το όχημά του και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, στον λαιμό και στην καρδιά.

Ο εισαγγελέας Αλφρέντο Γκρέκο που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε ότι ο Βασάλο «ήταν ανήσυχος τον τελευταίο καιρό», προσθέτοντας ότι «ήταν ένας άνδρας που αγωνίστηκε κατά της παρανομίας και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή».

Ο Βασάλο ο οποίος έχει δύο παιδιά, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον Ιανουάριο όταν είχε αποφασίσει την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ σε όσους ρίχνουν στάχτη ή γόπες τσιγάρων στον δρόμο.