Ένας άνδρας από το Κουβέιτ, ο οποίος απήχθη το σαββατοκύριακο στο νότιο Λίβανο, απελευθερώθηκε και παραδόθηκε στην πρεσβεία του Κουβέιτ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λιβάνου.

Ο 52χρονος Ισάμ αλ Χούτι απήχθη το Σάββατο από ενόπλους έξω από το σπίτι του, στην Χος αλ Γάναμ στην ανατολική Μπεκάα. Ο αλ Χούτι, ο οποίος είναι παντρεμένος με λιβανέζα υπήκοο, είπε ότι οι απαγωγείς του τον κατηγόρησαν ότι χρηματοδοτεί τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Η απαγωγή του σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά την απειλή από ισχυρή τοπική σιιτική φυλή ότι θα προχωρήσει σε απαγωγές πολιτών από σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες στην γειτονική Συρία.

Η απειλή οδήγησε χώρες του Κόλπου -κυρίως τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν- να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία για τον Λίβανο.

Η φυλή απήγαγε πρόσφατα περίπου 40 Σύρους, ζητώντας την απελευθέρωση συγγενών της που έχουν συλληφθεί όμηροι από αντάρτες στη Συρία.