‘Ανοιξε, στη Φλόριντα, στην Τάμπα, τις πύλες του το Εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων-2012, στο τέλος του οποίου θα έχει το «χρίσμα» ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου Ρενς Πρίμπους σύμφωνα με το πρωτόκολλο κτύπησε το σφυράκι του, τρείς φορές, στο προεδρικό έδρανο. ‘Ομως, εν αναμονή των νεότερων στοιχείων για την ακριβή διέλευση της τροπικής καταιγίδας ‘Ισαάκ’ ο πρόεδρος του Συνεδρίου, σχεδόν αμέσως, για την ακρίβεια μετά ένα πεντάλεπτο, κήρυξε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και…τη λήξη των σημερινών εργασιών.

Την ώρα εκείνη, δεν παρίσταντο ούτε οι μισοί από τους πέντε χιλιάδες συνέδρους. Ο ενθουσιασμός πάντως στο συνεδριακό χώρο ήταν έντονος.

Το κομματικό χρίσμα αναμένεται καθ’όλες τις ενδείξεις να λάβει ο Μιτ Ρόμνεϊ, αντιμετωπίζοντας (την 6η Νοεμβρίου) τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη διαδοχή στο ύπατο αξίωμα.

Η σχετική ψηφοφορία (του χρίσματος) έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Στην Τάμπα οι άνεμοι πνέουν πολύ δυνατοί, βρέχει επί ώρες. ‘Ομως η καταιγίδα ‘Ισαάκ’ μαίνεται στ’ανοικτά της θάλασσας.

Πέρασαν ήδη επτά έτη, αφότου ο κυκλώνας ‘Κατρίνα’ κατέστρεψε μεγάλα τμήματα της Νέας Ορλεάνης κι επικρίθηκε πολύ η αναποτελεσματική αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης από την τότε ρεπουμπλικανική κυβέρνηση. Ο Ρόμνεϊ αποστασιοποιείται, δοθείσης ευκαιρίας, από την κακή αυτήν «κληρονομιά».

Σήμερα στο συνέδριο προβλήθηκαν βίντεο στα οποία ο Ρόμνεϊ, 65 ετών, πρώην κυβερνήτης Μασαχουσέτης, δηλώνει υποψήφιος πρόεδρος, για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων, υποσχόμενος «καλύτερο μέλλον» στους εκλογείς.

Μάλιστα, δημοσκόπηση ABC News-Washington Post έδωσε σήμερα ότι 47% των εκλογέων, αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, θα ψήφιζε τον Ρόμνεϊ, ενώ τον Ομπάμα ένα ποσοστό 46% … Το πολιτικό ινστιτούτο Gallup ανέφερε ότι ο έχων το δημοσκοπικό προβάδισμα την εποχή των Εθνικών συνεδρίων γίνεται ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. ‘Εν προκειμένω, όμως, τόνισε το ίδιο, η διαφορά των δύο αντιπάλων είναι τόσο οριακή που «αδυνατούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια».

Τηρήθηκε από τους συνέδρους ενός λεπτού σιγή, για όσες τυχόν ζημιές-θύματα προκληθούν στο πέρασμα της θεομηνίας από την περιοχή της Φλόριντα και των γειτονικών της πολιτειών.