Με την παράσταση του έργου του Αριστοφάνη «Νεφέλες», από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η εμβληματική εκδήλωση για την συμπλήρωση των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Παρόντες ήταν ο Προέδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Χριστόφιας, αναφερόμενος στα 50 χρόνια κυπριακής ανεξαρτησίας, τόνισε ότι συνεχίζεται ο αγώνας για την ολοκλήρωση αυτής της ανεξαρτησίας και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, «τελικά, πού θα πάει, η αλληλοσυνεννόηση και η ανεκτικότητα θα νικήσει και στην Κύπρο» και πρόσθεσε: «Είναι καιρός να κάνουμε το πραγματικά μεγάλο θαύμα. Να αναπτυχθούμε σε τέτοιο βαθμό πολιτισμικά – και εμείς και οι γείτονές μας βέβαια – και στο τέλος της μέρας να υπάρξει αλληλοανοχή, ενότητα λαού, κράτους και θεσμών και η Κύπρος να γίνει γέφυρα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών της περιοχής, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των φίλων αραβικών λαών και του Ισραήλ».