Η νέα σερβική κυβέρνηση θα υιοθετήσει μία νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), η οποία θα βασίζεται σε μία ειλικρινή συνεργασία με τις Βρυξέλλες και στην υπεύθυνη εφαρμογή εσωτερικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, αρμόδια για ζητήματα που άπτονται της πορείας της Σερβίας προς την Ένωση, Σουζάνα Γκρούμπιεσιτς.

«Τώρα εναπόκειται σ’ εμάς να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης και την επίσπευση της ενταξιακής πορείας προς την ΕΕ. Η διαδικασία δεν περιορίζεται απλά στην υλοποίηση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από τις Βρυξέλλες, αλλά επεκτείνεται στην εφαρμογή εσωτερικών μεταρρυθμίσεων, που θα διασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή για τους Σέρβους πολίτες, σε όλους τους τομείς» υπογράμμισε η κα Γκρούμπιεσιτς σε σημερινή συνάντηση που είχε, στο Βελιγράδι, με τον επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη σερβική πρωτεύουσα Δημήτρη Κυπραίο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπραίος εξέφρασε την ετοιμότητα του ΟΑΣΕ να παράσχει βοήθεια στη Σερβία σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται προκειμένου να μπορέσει η χώρα να φτάσει στα ευρωπαϊκά στάνταρτ, καθώς, όπως είπε, ο ΟΑΣΕ και η ΕΕ μοιράζονται κοινές αξίες.