Αντάρτες Ταλιμπάν σκότωσαν κοντά στην αφγανική πρωτεύουσα τέσσερις Αφγανούς πολίτες οι οποίοι εργάζονταν για μια δυτική εταιρεία ασφαλείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, μερικές ημέρες έπειτα από ένα παρόμοιο αιματηρό επεισόδιο στην ίδια περιοχή.

Οι σοροί των θυμάτων, που είχαν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, βρέθηκαν στη συνοικία Τζαλρέζ, στην επαρχία Ουάρντακ, 40 χλμ. από την Καμπούλ.

«Τα χέρια τους ήταν δεμένα πισθάγκωνα και έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο θώρακα», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αφγανός στρατηγός Άμπντουλ Ράζακ Σάφι.

«Σκοτώθηκαν από τους Ταλιμπάν διότι εργάζονταν για μια ξένη εταιρεία ασφάλειας», πρόσθεσε ο αξιωματικός, διοικητής των μονάδων του στρατού που επιχειρούν στην περιοχή.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος των αρχών στην επαρχία Ουάρντακ, επιβεβαίωσε το θάνατο των τεσσάρων Αφγανών και είπε πως οι άνδρες είχαν αιχμαλωτιστεί την Τρίτη από τους Ταλιμπάν, ενώ έφευγαν από την Καμπούλ για να πάνε στην εργασία τους.

Στα τέλη Ιουλίου οι Ταλιμπάν είχαν σκοτώσει πέντε άνδρες, διότι δούλευαν επίσης για έναν ξένο όμιλο.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έπειτα από εκείνες τις δολοφονίες οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν είχαν εξαπολύσει μια εκτεταμένη επιχείρηση στην περιφέρεια σκοτώνοντας περί τους 12 αντάρτες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι Ταλιμπάν είχαν απειλήσει νωρίτερα φέτος ότι θα έθεταν στο στόχαστρο όσους Αφγανούς εργάζονται για ξένες επιχειρήσεις.

Πολυάριθμοι Αφγανοί εργάζονται για ξένες πολιτικές οργανώσεις και εταιρείες, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας στο Αφγανιστάν, όπου το NATO διαθέτει 130.000 στρατιωτικούς που μάχονται, μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις, εναντίον των ανταρτών.