Το βίντεο είναι από μία εκπομπή μαγειρικής η οποία γυρίστηκε στο Lost gardens of Heligan στην Κορνουάλη. Επειδή φαίνεται αρκετά σκληρό, στην περιγραφή της η παρουσιάστρια τονίζει ότι το σκιουράκι βρέθηκε νεκρό στο δρόμο και από εκεί το μάζεψαν και το μαγείρεψαν. Επίσης λέει πως είναι λιγότερο αηδιαστικό να καθαρίσεις σκίουρο απ’ ότι ψάρια. Οι ζωόφιλοι πάντως, που είδαν την εκτέλεση της συνταγής, σίγουρα εξοργίστηκαν.

Παρά το γεγονός ότι το βίντεο είναι σκληρό, σεφ και παρουσιάστρια έδωσαν στο κοινό τη συνταγή και τον τρόπο εκτέλεσής της:

Τα υλικά:
2 σκίουροι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
4 κομμάτια μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
300ml κόκκινο κρασί
600ml νερό

Εκτέλεση:
Πασπαλίστε τους σκίουρους με αλεύρι, ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τους. Αφαιρέστε τους μόλις πάρουν χρώμα. Μετά βάλτε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το καρότο, το μπέικον και το σκόρδο και τσιγαρίστε μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον, για περίπου 10 -15 λεπτά. Μετά προσθέστε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μαζί και με τον άρκευθο και το κρασί. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύψει το μείγμα. Αφήστε το να βράσει για μιάμιση ώρα και το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Δείτε το βίντεο (μόνο όσοι αντέχετε):