Παράνομη κηρύχθηκε στη Γερμανία μία τουρκική εθνικιστική ομάδα οδηγών μηχανών με το όνομα Osmanen Germania (Οθωμανική Γερμανία), με την αιτιολογία ότι τα μέλη της εμπλέκονται σε σοβαρά εγκλήματα.

Η ομάδα ταυτίζεται με τον τουρκικό εθνικισμό, υιοθετεί βίαιες συμπεριφορές και την κουλτούρα των μηχανόβιων, ενώ φαίνεται ότι διατηρεί σχέση με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε χώρους της ομάδας σε τέσσερις γερμανικές διοικητικές περιφέρειες την Τρίτη. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σε ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Η οργάνωση και όλες οι δραστηριότητές της απαγορεύονται και κηρύσσονται παράνομες». Η αστυνομία θεωρεί ότι η ομάδα αριθμεί τουλάχιστον 300 άτομα.

Δικαιολογώντας την απαγόρευση, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ τόνισε: «Όποιος αμφισβητεί το κράτος δικαίου δεν πρέπει να περιμένει καμία επιείκεια από εμάς». Επεσήμανε μάλιστα ότι η Osmanen Germania συγκαταλεγόταν ανάμεσα στις «ροκ περιθωριακές» ομάδες «των οποίων τα μέλη διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα».

Στη Στουτγκάρδη οκτώ φερόμενα μέλη της οργάνωσης δικάστηκαν τον Μάρτιο με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εκβιασμού, της διακίνησης ναρκωτικών και της μαστροπείας.

Στο παρελθόν μάλιστα έχουν υπάρξει αναφορές ότι μέλη της Osmanen στη Γερμανία έχουν παρενοχλήσει και απειλήσει ανθρώπους που ασκούσαν κριτική στον Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων Κούρδων ακτιβιστών.

Σε επιδρομές της αστυνομίας το 2016 και το 2017 εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους της οργάνωσης όπλα, ναρκωτικά και μετρητά.