Στην κορυφή της λίστας των ηγετών με τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitter βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μπροστά από τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Twiplomacy» της εταιρείας συμβούλων Burson Cohn & Wolfe (BWC).
Με περίπου 52 εκατομμύρια ανθρώπους να ακολουθούν τον λογαριασμό του «ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε τον Οκτώβριο του 2017 ο ηγέτης με τους περισσότερους ακόλουθους παγκοσμίως και ξεπέρασε τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έχει 47 εκατομμύρια ακόλουθους στους λογαριασμούς που διαθέτει σε εννέα γλώσσες», αναφέρει η έκθεση της BWC.
«Ο Ινδός πρωθυπουργός βρίσκεται στην τρίτη και την τέταρτη θέση, με 42 εκατομμύρια ακόλουθους στον προσωπικό του λογαριασμό και 26 εκατομμύρια στον λογαριασμό του ως πρωθυπουργός», προσθέτει η έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στην Ευρώπη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει τους περισσότερους ακόλουθους στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης (10 εκ.) μπροστά από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μαρκόν, ο οποίος διαθέτει περισσότερους από 3 εκατομμύρια. Μάλιστα ο Μακρόν έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που τον ακολουθούν στο Twitter από τότε που εξελέγη στην προεδρία.
Περισσότερους από 10 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter έχει στις αραβικές χώρες η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ενώ ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας 6 εκατομμύρια.
Οι Λατινοαμερικάνοι υπουργοί που διαθέτουν λογαριασμό στο Twitter είναι οι πιο ενεργοί, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος αναρτούσε κατά μέσο όρο 55 tweets ημερησίως τους τελευταίους 12 μήνες.
Συνολικά οι ηγέτες χωρών και κυβερνήσεων και υπουργοί Εξωτερικών από 187 χώρες έχουν παρουσία στο Twitter, «δηλαδή το 97% των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ», καταλήγει η BCW.
Οι ηγέτες «μόλις έξι χωρών: του Λάος, της Μαυριτανίας, της Νικαράγουας, της Βόρειας Κορέας, της Σουαζιλάνδης και του Τουρκμενιστάν δεν έχουν επίσημη παρουσία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης».