Ενώπιον δικαστών στο Βερολίνο θα βρεθεί σήμερα ο 29χρονος καναδός Λούκα Ρόκο Μανιότα, ο οποίος φέρεται να τεμάχισε τον 32χρονο φοιτητή Τζουν Λιν στο Μόντρεαλ.

Η καναδική δικαιοσύνη ετοιμάζει ένταλμα έκδοσής του, το οποίο θα στείλει το συντομότερο δυνατόν στο Βερολίνο μαζί με έγγραφα που περιέχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις πράξεις του, αν και ο εκπρόσωπος της γερμανικής εισαγγελίας διευκρίνισε πως η διαδικασία έκδοσής του θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καναδικής αστυνομίας, ο Μανιότα σκότωσε με παγοκόφτη τη νύχτα της 24ης προς 25η Μαΐου τον 32χρονο κινέζο φοιτητή Τζουν Λίν και μετά τεμάχισε το πτώμα και έφυγε για τον Καναδά. Λίγο πριν είχε στείλει τα άκρα του θύματος, με το οποίο είχε σεξουαλικές σχέσεις, στα κεντρικά γραφεία πολιτικών κομμάτων του Καναδά.

Ο Μανιότα, που δηλώνει αμφιφυλόφιλος και εργαζόταν ως μοντέλο και σε ταινίες πορνό, εγκατέλειψε τον Καναδά με πτήση της Air Transat με προορισμό το Παρίσι. Δύο επιβάτες που κάθονταν στις διπλανές θέσεις στο αεροσκάφος τον περιγράφουν ως «βρώμικο» και «ταραγμένο», σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους που μεταδόθηκαν από το γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1. Οι δύο άντρες επικοινώνησαν με την αστυνομία μόλις αντιλήφθηκαν από τα δελτία ειδήσεων ποιος ήταν ο συνεπιβάτης τους.

«Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και όταν ρώτησα την αεροσυνοδό μου είπε πως βρίσκεται στο βάθος του αεροσκάφους και δεν αισθάνεται καλά. Επιστρέφοντας είδα πως ήταν έτοιμος να κλάψει», τόνισε ο ένας από τους δύο άντρες που δεν θέλησαν να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.