Σε ερώτηση για το πώς προχωρά το ΑΚΕΛ μετά τις επαφές με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, ο Άντρος Κυπριανού διαμήνυσε, ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να γίνει ουραγός κανενός στις προεδρικές εκλογές του 2013 και πως «δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και προετοιμάζεται και για άλλες επιλογές».

Είπε ακόμη, ότι το ΑΚΕΛ συνεχίζει τη διαδικασία με ενδεχόμενο τις ευρύτερες συνεργασίες, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι το θέμα δεν θα αφεθεί να πάει σε βάθος χρόνου.

Αντιπροσωπείες ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ είχαν το βράδυ συνάντηση και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τον σημερινό Τύπο, ανέφερε πως το κόμμα παραμένει δεσμευμένο στην προσπάθεια συνεργασίας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και εφόσον αυτή υλοποιηθεί, τότε μπορεί να συζητηθεί με τους υπόλοιπους εν δυνάμει εταίρους η διεύρυνση αυτής της συνεργασίας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε πάντως πως στη περίπτωση που η προσπάθεια των 4 κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου είναι να καταλήξουν σε πολιτική διακήρυξη και υποψήφιο καθώς και να επιδιώξουν συνεργασία με το ΑΚΕΛ πάνω στη βάση που έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους, τότε για το ΑΚΕΛ δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης.