Τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωπαϊκό Κόμμα και Οικολόγοι, ολοκλήρωσαν τη συζήτηση για την προγραμματική διακήρυξη ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2013, η οποία θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι τέθηκαν τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο υποψήφιος, χωρίς όμως να γίνει αναφορά σε ονόματα. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ούτε προαποκλεισμοί ή προεπιλογές, ούτε αποκλίσεις για τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου. Ο κ. Ομήρου ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για τον υποψήφιο θα συνεχιστεί σε νέα συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξ’ άλλου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι στη σημερινή συνάντηση έγινε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και ότι επιβεβαιώθηκε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής μέχρι το τέλος Μαΐου. Όπως ανέφερε, τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου δεν κλείνουν πόρτες και ότι καταλύτης είναι η επίτευξη συλλογικής δράσης.

Ο πρόεδρος του ΕυρωΚό, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από κάποιους να δώσουν την εντύπωση ότι οι διεργασίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου δεν πάνε καλά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σημείωσε ο κ. Συλλούρης.

Η γενική γραμματέας των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, επισήμανε ότι στη συνάντηση δεν έγιναν αποδεκτές οι εισηγήσεις της για κοινές συναντήσεις με τα άλλα κόμματα και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί για κατάληξη στον κοινό υποψήφιο. Πρόσθεσε ότι θα θέσει με θετικό τρόπο το ζήτημα αυτό στην Κεντρική Επιτροπή των Οικολόγων.