Τη ζωή τους έχασαν 15 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και δύο αντάρτες σήμερα σε ενέδρα των ανταρτών στη βόρεια Συρία , καθώς οι μάχες κλιμακώθηκαν στην επαρχία Χαλέπι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η μάχη αποτελεί άλλη μια παραβίαση της εκεχειρίας με σκοπό να σταματήσουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες.

Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησε τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην επαρχία Ιντλίμπ, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, την 12η Απριλίου, που διαπραγματεύτηκε ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν.

Στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου, οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 95 άμαχους κι έκαψαν ή κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια στην διάρκεια μιας επιχείρησης που διάρκεσε δύο εβδομάδες στην επαρχία Ιντλίμπ, καθώς ο Άναν διαπραγματευόταν την εκεχειρία, σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη.