Το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι του Δυτικού Λονδίνου πήραν μια πρώτη γεύση της βασιλικής λέμβου που θα μεταφέρει τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο ποταμό Τάμεση, στο πλαίσιο του εορτασμού της 60ής επετείου της βασιλείας της Αυτής Μεγαλειότητας. Η εορτή θα λάβει χώρα στο ποταμό Τάμεση, την 3η Ιουνίου, και θα πλεύσουν περισσότερα από 1.000 πλοιάρια.

Το «Γκλοριάνα» μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού και σταμάτησε τη κυκλοφορία στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας. Αποτελεί μια χειροποίητη λέμβο 27 μέτρων, η οποία θα τροφοδοτείται από 18 κωπηλάτες. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τον Λόρδο Στέρλινγκ και διήρκησε περίπου τέσσερα χρόνια. Περισσότεροι από 60 τεχνίτες συνέβαλαν στη δημιουργία του.

Το βασιλικό πλοίο θα συνοδεύεται από αμερικανικά φαλαινοθηρικά και αποβατικά σκάφη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου θα ταξιδέψουν με το ταχύπλοο «Spirit of Chartwell», ένα καταδρομικό ποταμόπλοιο, το οποίο έχει διακομιστεί και επιπλωθεί εκ νέου αποκλειστικά για τη περίσταση. Ο εορτασμός αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο θεατές στην όχθη του ποταμού.