Σήμερα εντοπίστηκαν τελικά τα συντρίμμια του αεροπλάνου που κατέπεσε την Κυριακή σε ορεινή ζώνη του Ιράν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 65 επιβαίνοντες.

Χθες είχε βγει ανακοίνωση ότι είχαν βρεθεί τα συντρίμμια, αλλά λίγο αργότερα ο Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

«Ένα ελικόπτερο των Φρουρών της Επανάστασης εντόπισε (σήμερα) το πρωί τα συντρίμμια του αεροπλάνου στο όρος Ντενά στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Από χθες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Φρουρών της Επανάστασης είχαν αρχίσει να ερευνούν σχολαστικά την περιοχή στην οποία είχε πιθανώς συντριβεί το αεροπλάνο και σήμερα το πρωί δύο ελικόπτερα των αεροπορικών δυνάμεων απεστάλησαν στην περιοχή του δυστυχήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Φρουρών Ραμεζάν Σαρίφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε η ιρανική κρατική τηλεόραση σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το αεροπλάνο ATR κατέπεσε στα όρη Ζάγκρος κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, ενώ εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη προς την πόλη Γιασούζ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.