Την αστυνομία ειδοποίησαν οι γείτονες της 26χρονης Laura Palmer όταν είδαν τα παιδιά της να τρέχουν γυμνά και λερωμένα με ακαθαρσίες έξω από ένα σπίτι στο Yorkshire.

Όταν οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι βρήκαν την Palmer μεθυσμένη να κρύβεται σε ένα υπόστεγο στον κήπο. Όπως αποδείχθηκε η 26χρονη είχε βγει για clubbing με τους φίλους της, κάτι που εξηγούσε και το ντύσιμο της.

Η κοινωνική λειτουργός Jacqueline Feeney μίλησε στο δικαστήριο για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι: ήταν γεμάτο περιττώματα, σκουπίδια και χαλασμένο φαγητό. Τα στρώματα δεν είχαν πάνω σεντόνια και το μπάνιο ήταν γεμάτο σκουπίδια.

«Το σπίτι ήταν ακατάλληλο για παιδιά», είπε.

Παρά την κατάσταση του σπιτιού και των παιδιών της, ηλικίας 3, 4 και 7 ετών, η Palmer ήταν «στην τρίχα». Είχε ψεύτικα νύχια, εξτένσιον στα μαλλιά και φορούσε μοδάτα ρούχα.

Η 26χρονη δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες για σκληρή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών και αμέλεια.

Όπως είπε στο δικαστήριο η Palmer, άφησε τα παιδιά στις 13 Ιουνίου το βράδυ στις 11:30, αφού τα έβαλε για ύπνο, και βγήκε με τους φίλους της. Είπε επίσης πως είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ μιας φίλης της και γύρισε σπίτι το πρωί όπου βρήκε την αστυνομία.

Εντωμεταξύ τα παιδιά είχαν σκαρφαλώσει έξω από ένα παράθυρο, είχαν βγει από το σπίτι κι έτρεχαν γυμνά και βρώμικα, όπως τα είδαν οι γείτονες.

Γυρνώντας σπίτι προφανώς η Palmer είδε το περιπολικό έξω από το σπίτι της και κρύφτηκε στον κήπο. Η αστυνομία μπήκε στο σπίτι επίσης από το παράθυρο καθώς η Palmer είχε χάσει τα κλειδιά της…

Η 26χρονη δήλωσε συντετριμμένη από τις πράξεις της αλλά είπε πως ούτε εκείνη ούτε τα παιδιά έμεναν στη διεύθυνση αυτή και πως την επόμενη θα μετακόμιζαν.

«Δεν το έχω ξανακάνει, είμαι συντετριμμένη, δεν υπάρχει δικαιολογία», είπε στην αστυνομία, «έχασα τον έλεγχο του σπιτιού και τα παράτησα. Περίμενα να μετακομίσουμε».

Η κοινωνική λειτουργός είχε ξαναεπισκεφθεί το σπίτι ένα μήνα νωρίτερα και είχε επισημάνει πως μύριζε και ήταν ακατάστατο αλλά οι συνθήκες δεν ήταν τόσο κακές όσο τη βραδιά μετά την έξοδο της μητέρας.

Η Palmer καταδικάστηκε σε τετράμηνη φυλάκιση με 12μηνη αναστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρακολουθείται.