Με δακρυγόνα επιχείρησε η αστυνομία του Μπαγκλαντές να διαλύσει χιλιάδες συγκεντρωμένους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα ενόψει της δικαστικής απόφασης για υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού Khaleda Zia.

Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση της αστυνομίας και βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν καθώς η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Khaleda Zia κατευθυνόταν στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της απόφασης σχετικά με ένα ταμείο για την ανέγερση ορφανοτροφείου, που στήθηκε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της, την περίοδο 2001-2006.

Bangladesh opposition leader and former Prime Minister Khaleda Zia, arrives in the court for her verdict in Dhaka, Bangladesh, Thursday, Feb. 8, 2018. Bangladesh was on high alert ahead of a verdict Thursday against Zia in a politically sensitive corruption case. (AP Photo/A.M.Ahad)

Τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειξαν πλάνα με μοτοσικλέτες να καίγονται ενώ έξω από το δικαστήριο ο διοικητής της αστυνομίας της Ντάκα έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα.

Η Khaleda, ο γιος της και συνεργάτες τους κατηγορούνται πως καταχράστηκαν ξένες δωρεές ύψους 253.000 δολαρίων που προορίζονταν για το ταμείο του ορφανοτροφείου.

Εάν καταδικαστεί, η Khaleda θα βρεθεί αντιμέτωπη ακόμα και με την ποινή των ισοβίων, κάτι που δεν θα της επιτρέψει να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η Khaleda και το κόμμα της υποστηρίζουν πως οι κατηγορίες είναι μέρος συνωμοσίας για να αποκλειστεί η ίδια και η οικογένειά της από την πολιτική. Σύμφωνα με το κόμμα, περισσότεροι από 3.500 ψηφοφόροι του συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.