Εκτός της μονάδας τους βρέθηκαν τρεις επίλεκτοι σκοπευτές από την αστυνομία του Μάντσεστερ, στη Βρετανία, εξαιτίας μίας φωτογραφίες που τους έδειχνε να κάνουν «αστεία» την ώρας άσκησης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν εκπαιδευτή, ο οποίος βρέθηκε εκτός μαζί με τους δύο άνδρες που φαίνονται.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2011 και οι τρεις άνδρες τιμωρήθηκαν τον ίδιο μήνα. Σήμερα, η οικογένεια ενός άλλου μέλους της ομάδας που είχε βρει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια άσκησης του 2008 δήλωσε πως η φωτογραφία δείχνει πως η μονάδα δεν έμαθε τίποτα από το θάνατό του.

«Νομίζουν πως μετά το θάνατο ενός σκοπευτή, οι άλλοι μπορούν να χαζολογάνε την ώρα εκπαιδευτικών ασκήσεων», είπε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Η αστυνομία διέταξε έρευνα αμέσως μετά τον εντοπισμό της φωτογραφίας στον υπολογιστή ενός μέλους της μονάδας.

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας άνδρας με πλήρη εξοπλισμό πάνω σε ένα αυτοκίνητο της μονάδας σε μία… περίεργη στάση κι ένας άλλος από κάτω να τον σημαδεύει με έναν… περίεργο τρόπο.

Εκτιμάται πως το όπλο με το οποίο σημαδεύει ο ένας αστυνομικός τον άλλο δεν είχε σφαίρες αλλά τα πιστόλια που έφεραν ήταν γεμάτα.

«Η αστυνομία του Μάντσεστερ αναμένει τον υψηλότερο επαγγελματισμό από τα μέλη της και προφανώς εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν στα στάνταρντ που θέτουμε», δήλωσε ο υποδιοικητής της μονάδας.

Το «αστείο» ξύπνησε μνήμες από τον Ιούνιο το 2008 όταν ο αξιωματικό Terry έπεσε νεκρός από σφαίρες κατά τη διάρκεια άσκησης. Ο 32χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του κακοποιού στη διαδικασία της εκπαίδευσης και όταν αιφνιδίασε έναν συνάδελφό του εκείνος ενστικτωδώς τον πυροβόλησε.