Τύχη βουνό είχαν τρεις έφηβοι που εγκλωβίστηκαν μέσα σε αερόστατο ενώ αυτό τυλίχτηκε γύρω από ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης. Με ελαφρά εγκαύματα τη γλίτωσαν ο 18χρονος Adam Griffiths και ακόμα δύο άτομα και ήταν πολύ τυχεροί αν σκεφτεί κανείς πως έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρο πυλώνα στην περιοχή Northampton «απορροφώντας» 132.000 βολτ!

Έμειναν εκεί να αιωρούνται σε ύψος δεκαπέντε μέτρων πάνω από το έδαφος για πέντε ώρες καθώς περίμεναν να απενεργοποιηθούν τα ηλεκτροφόρα καλώδια για να μπορέσουν να κατέβουν.

Στον αέρα βρίσκονταν άλλα πέντε αερόστατα που πετούσαν μαζί με το συγκεκριμένο όταν συνέβη το ατύχημα.
«Χτυπήσαμε στον πυλώνα και το καλάθι πήρε φωτιά αλλά έσβησε. Οι δύο επιβάτες γονάτισαν κι έτσι είναι καλά», είπε ο 18χρονος.

Ο πατέρας του, που πετά με αερόστατα εδώ και 30 χρόνια, βρισκόταν σε ένα από τα άλλα αερόστατα και φοβήθηκε πως ο γιος του είχε χάσει τη ζωή του. «Έβλεπα το αερόστατο να κρέμεται, άκουγα τις εκρήξεις και φοβήθηκα το χειρότερο», είπε.

Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο σχεδόν αμέσως αλλά χρειάστηκαν 4,5 ώρες για να γυρίσει ο διακόπτης του ρεύματος. Στη συνέχεια η πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει τους άτυχους ταξιδιώτες.