Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε πως δεν είχε την πρόθεση να προσβάλει τη Βρετανία με την αναμετάδοση αντι-μουσουλμανικών βίντεο της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης Britain First και δήλωσε έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη ένα οι άνθρωποι αυτοί είναι φρικτοί ρατσιστές.

Μιλώντας στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για την οργάνωση και πως ο ίδιος είναι «ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος που μπορεί ποτέ κανείς να συναντήσει».

Η υπόθεση είχε προκαλέσει οργή στη Βρετανία τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Τραμπ είχε κάνει retweet τα βίντεο των Βρετανών ακροδεξιών και στη συνέχεια είχε και δημόσιες αντεγκλήσεις με το γάντι με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Όταν πιέστηκε να απαντήσει εάν θα απολογηθεί για το retweet του, ο Τραμπ είπε πως εάν η οργάνωση αποτελείται από ρατσιστές, θα το κάνει.

«Να τι είναι δίκιο, εάν μου λέτε πως είναι φρικτοί άνθρωποι, φρικτοί ρατσιστές, σίγουρα θα ζητούσα συγγνώμη εάν θα το θέλατε» ήταν η απάντησή του.

Στη συνέντευξή του, ο Τραμπ είπε πως αγαπά τη Βρετανία πολύ και πως τα πηγαίνει πολύ καλά με την Τερέζα Μέι. «Μπορώ να σας πω πως έχω μια πολύ καλή σχέση με την πρωθυπουργό σας. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, αν και πολλοί νομίζουν το αντίθετο» τόνισε.

«Την υποστηρίζω, υποστηρίζω πολλά από αυτά που κάνει και πολλά από αυτά που λέει και σας υποστηρίζω πολύ στρατιωτικά. Εμείς θα σας υπερασπιστούμε αν συμβεί κάτι, το οποίο ευελπιστούμε ότι ποτέ δεν θα συμβεί. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του Ηνωμένου Βασιλείου» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.