Το να κατασκευάσει κανείς ένα εστιατόριο πάνω σε ηφαίστειο σίγουρα ακούγεται αρκετά τρελό σαν ιδέα. Πόσω μάλλον όταν γίνεται και πράξη.

Κι όμως, ο αρχιτέκτονας Cesar Manrique το τόλμησε επιτρέποντας στους σεφ να αξιοποιήσουν τη θερμότητα που αναδύεται από το ηφαίστειο για να μαγειρέψουν.

Το εστιατόριο που λειτουργεί από το 1970, έχει την ονομασία El Diablo και βρίσκεται στο ισπανικό νησί Lanzarote, στα βορειοδυτικά του Μαρόκο.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πιάτα με κρέας ή ψάρι που έχουν σιγομαγειρευτεί στα κάρβουνα.

Το βραχώδες αυτό νησί δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη πριν από εκατομμύρια χρόνια ενώ η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε το 1824.

Κι ας ελπίσουμε ότι για το καλό των επισκεπτών το ηφαίστειο θα παραμείνει εν υπνώσει.