Πολλοί έχουν πει κατά καιρούς πως έχουν δει οπτασίες που μοιάζουν με φαντάσματα. Οι αποδείξεις που να στηρίζουν τις μαρτυρίες αυτές ήταν μάλλον σαθρές, ένας φωτογράφος όμως κατάφερε τελικά να αιχμαλωτίσει με το φακό του αυτή τη… μεταφυσική δραστηριότητα. Ή κάπως έτσι…

Χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιο τέχνασμα στο σκοτεινό θάλαμο ή Photoshop, ο φωτογράφος Robert Sheer ανέπτυξε τυχαία αυτή την τεχνική.

Χρησιμοποιώντας μία φωτογραφική μηχανή του 1953, ο Sheer ταξίδεψε στην έρημο για να βγάλει αρνητικές φωτογραφίες αργά τη νύχτα. Αφήνοντας τη να τραβάει ανακάλυψε πως όταν περνούσε μέσα στην ίδια του τη φωτογραφία και χρησιμοποιούσε στρόμπο, στο φιλμ αποτυπωνόταν η σιλουέτα του σαν σκιά. Έτσι μπορούσε ελεύθερα να περπατά στο ίδιο του το σκηνικό με φόντο μνημεία και στο φιλμ να αποτυπώνεται η διάφανη σκιά του.

«Καθώς είμαι αόρατος για τη φωτογραφική μου τη νύχτα, μπορώ να περπατώ στη σκηνή και εάν σταθώ ανάμεσα στο μνημείο και το φως η μηχανή συλλαμβάνει τη διάφανη σιλουέτα μου», είπε.

Έτσι ο Sheer πέτυχε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης να ξαναεμφανιστεί στον Πύργο του Λονδίνου και ο Σέρλοκ Χολμς να στοιχειώσει το ίδιο του το μουσείο
 



Δείτε το βίντεο…