Καναδοί και Γερμανοί γιατροί αναμένεται να μεταβούν την Δευτέρα στην Ουκρανία για να εξετάσουν την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο η οποία υποφέρει από ισχυρούς πόνους στην πλάτη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη γενική εισαγγελία.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι ξένοι ειδικοί θα εξετάσουν την Τιμοσένκο από κοινού με Ουκρανούς γιατρούς.

Δυτική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι οι γιατροί θα φτάσουν στο Κίεβο και αναμένεται να μεταβούν το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης στο Χάρκοβο όπου κρατείται η Τιμοσένκο.

«Ελπίζουμε ότι οι γιατροί θα μπορέσουν να δουν την κυρία Τιμοσένκο την Τρίτη», είπε η εκπρόσωπος της πρώην πρωθυπουργού, Ναταλία Λισόβα.

Οι συνήγοροι της Τιμοσένκο υποστηρίζουν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή και ότι δεν μπορεί καν να περπατήσει. Οι σωφρονιστικές αρχές ωστόσο, μολονότι παραδέχονται ότι υποφέρει από πόνους στην πλάτη, διευκρινίζουν ότι δεν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια.

Η Τιμοσένκο καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας. Η υπόθεσή της προκάλεσε κρίση στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θεωρεί ότι η καταδίκη της έχει πολιτικά κίνητρα.