Τρία πλοία, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη συμμετέχουν στις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων στο ναυάγιο που σημειώθηκε στην Παπούα-Νέα Γουινέα, οι οποίες όμως εμποδίζονται από τους θυελλώδεις ανέμους.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 238 από τους τουλάχιστον 350 επιβαίνοντες του Rabaul Queen, που βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης, περίπου εννιά ναυτικά μίλια από τις ακτές της Παπούα-Νέας Γουινέας και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Ρόνι Νάιγκου, τοπικό αξιωματούχο, αρκετοί από τους επιζώντες δήλωσαν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από τα κύματα, ανατράπηκε και βυθίστηκε. «Βρήκαμε αρκετές σωσίβιες λέμβους ανοιχτές, αλλά άδειες», είπε ο Ρόνι Νάιγκου, τοπικός αξιωματούχος.

Δεκάδες συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των γραφείων της πλοιοκτήτριας εταιρίας Rabaul Shipping, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος.

«Ο καπετάνιος είχε τακτική επικοινωνία με ένα άλλο πλοίο. Δεν φαινόταν να τον ανησυχεί κάτι», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία προστίθεται πως το πλοίο πραγματοποιούσε κάθε εβδομάδα επί 11 χρόνια το δρομολόγιο Κίμπε-Λάε, χωρίς προβλήματα.