Μήνυμά ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να στείλουν οι υποστηρικτές του, προς τις οργανώσεις «Κλάμπ Ελευθερίας» που απαρτίζονται από εγγεγραμμένους στο κεντροδεξιό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας».

Στα έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 24,5 δισ. ευρώ, έκανε αναφορά ο Ιταλός πρωθυπουργός, στους νέους πιο αυστηρούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στην μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων.

Μεγάλο όμως μέρος των Ιταλών καθηγητών, έχει προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τις σοβαρές περικοπές σε βάρος των πανεπιστημίων, τη μείωση των διδασκόντων και την μετατροπή των ερευνητών σε έκτακτους εργαζόμενους.

Ο Καβαλιέρε επίσης στην αναφέρεται με έμφαση στην ισχυρή δράση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της μαφίας, με την σύλληψη πάνω από έξι χιλιάδων ατόμων που κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση, όπως και είκοσι έξι εκ των τριάντα πιο επικίνδυνων φυγόδικων και την κατάσχεση περιουσιών αξίας δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανήκαν στις διάφορες μαφίες.

Οι αναλυτές όμως υποστηρίζουν ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει βάλει βαθιά τις ρίζες του στην πολιτική.
Στόχος του πρωθυπουργού η συσπείρωση των ψηφοφόρων του, ενόψει της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι αρκετά πιθανό να στηθούν οι κάλπες, εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, από την στιγμή που και η Λέγκα του Βορρά, που απέκλειε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνει, τώρα, να έχει εγκαταλείψει, την αρχική της αδιαλλαξία.