Έπειτα από τη μεγάλη πτώση των δύο προηγούμενων μηνών- κατά 24 μονάδες συνολικά- η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου ανέβηκε κατά 5% τον Σεπτέμβριο.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτο Ifop για την εφημερίδα Le Journal du Dimanche, το 45% των ερωτηθέντων εκφράζουν ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του Μακρόν.

Τον Σεπτέμβριο, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (+3) και το 6% «πολύ ικανοποιημένο» (+2) από τις επιδόσεις του Γάλλου προέδρου. Από την άλλη, των σύνολο των δυσαρεστημένων μειώθηκε από το 57% στο 53%. Το 33% δηλώνει «μάλλον δυσαρεστημένο» (-4) και το 20% «πολύ δυσαρεστημένο (αμετάβλητο).

Η ανάκαμψη της δημοτικότητας του Μακρόν καταγράφηκε στις τάξεις των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ψηφοφόρων της δεξιάς και του κέντρου.

Παρότι ο Μακρόν βλέπει το ποσοστό των πολιτών που τον στηρίζει να παραμένει μειοψηφικό, η ανάκαμψη της δημοτικότητάς του αψηφά την πορεία της δημοτικότητας των προκατόχων του, σημείωσε ο Φρεντερίκ Νταμπί του Ifop.

«Εκεί που ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκονταν σε πτώση το 2007 και το 2012 τον Σεπτέμβριο, ο Μακρόν καταφέρνει να αντιστρέψει την τάση», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η χρονική συγκυρία είναι «γενικά δύσκολη περίοδος» για οποιαδήποτε κυβέρνηση.